Dirigent

hugo2

Dirigent: Hugo Fredrix (1970)

Hugo studeerde elektronische toetsen en haalde de aantekening ensemblebegeleiding aan het conservatorium te Maastricht in 1993. Zijn opleiding muziektechnologie rondde hij af aan de HKU in Utrecht in 1997.
Tijdens zijn studie begon hij in 1994 als systeembeheerder voor de muziekwerkplekken bij het conservatorium Maastricht te werken. Sinds 1999 is hij docent Muziek technologie/Informatie Technologie voor alle afdelingen. Hij draagt zorg voor de programmatuur en apparatuur en geeft de studenten les hoe ze via Ict middelen (oa computer) componeren, muziek noteren en de gang van zaken bij opnemen en bewerken van audio.

Reeds tijdens zijn diverse studies was Hugo al werkzaam als dirigent, orkestleider, bandlid en solomuzikant. Ook heeft hij een eigen opnamestudio voor het opnemen van cd’s en composities op maat; verder werkt hij als arrangeur en instructeur, componeerde muziek voor carnavalsartiesten en maakte soundtracks voor filmpjes. Daarnaast is hij als keyboard docent verbonden geweest aan muziekscholen in binnen en buitenland, is organist, dirigent bij een aantal verenigingen en toetsenist en leider van diverse pop- en jazzbandjes.


Met veel enthousiasme leidt hij de tweewekelijkse repetities en is zeer betrokken en begaan met het wel en wee van onze vereniging. Hij staat open voor een kritische houding van bestuur en koorleden ten aanzien van wensen en (on)mogelijkheden van een koor dat niet de jongste stemmen meer in huis heeft. Hij weet op een humoristische manier het beste uit de koorleden te halen. Hopelijk blijft dit koor voor Hugo nog lange tijd een uitdaging.